ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Нова система за подбор на кадрите на Запорожската АЕЦ

18.10.2017

От въвеждането на новата система измина малко време, обаче, както отбелязват от пресслужбата на централата, тя вече дава конкретни резултати и позволява да се изберат най-добрите специалисти.

 

„Във връзка с очакваната огромна работа по обслужването на разширяващата се част от разпределителната уредба (ОРУ) и новата линия“Запорожска АЕЦ – Каковская „, трябваше да доукомплектоваме щата“, разказва заместник-началникът на електроцеха Сергей Чернобаев,
Взаимодействието със заместник-началника на електроцеха за работа с персонала и сътрудниците от управление кадри дава възможност да се изберат компетентни специалисти с перспективи за професионално развитие“.

Какво е новото?

Ако преди това комплектоването на персонала в голяма степен зависеше от управление кадри, сега отговорността за наемането на персонал е на ръководството на звеното.
Многостепенната система за подбор помага на кандидата да покаже по-пълно своя потенциал, а на ръководството на предприятието – по-добре да разбере, до каква степен е технически компетентен специалистът и каква по-нататъшна подготовка му е необходима.

Същност на системата

При първоначалното събеседване ръководителите на цеха задават на кандидатите стандартни въпроси по електротехника и електрически машини, законите и основните понятия в електротехниката.

След това протоколите от входящия контрол на знанията се предават в управление на персонала.
Хората, които са получили препоръка за работа в електроцеха се изпращат в Учебно-тренировъчния център за провеждане на тестове по професията. Оперативният персонал преминава и през психофизиологично обследване – за да оценят качествата, които са важни за оперативната работа.
И след това остава заключителният етап – интервю с генералния директор на Запорожската АЕЦ“.

Първите резултати

„Системата за подбор на персонал, предложена от генералния директор, ни позволява да подхождате по-качествено към избора на специалисти и в бъдеще да ги използваме по-ефективно на работното място. За кратък период от време набрахме компетентни и отговорни работници „, подчерта Сергей Чернобаев.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-164252?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари