ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турски студенти ще стажуват в Запорожската АЕЦ

24.10.2017

„Украйна има богат опит в експлоатацията на ядрената енергетика и висококвалифицирани специалисти. В това ние отново се уверихме, като разгледахме възможностите на вашия учебно-тренировъчен комплекс и се надяваме на успешно сътрудничество „, каза ректорът на университета в Анкара Еркан Ибиш.

 

 

Запорожската АЕЦ бе посетена от делегация от представители на висшите учебни заведения – Университета в Анкара в Турция и Политехническия институт в Киев за да обсъдят начини за сътрудничество при подготовката на магистри в специалността „Атомна енергетика“ на базата на учебно-тренировъчния център на централата.

По време на срещата представителите на висшите учебни заведения се запознаха с процеса на обучение на персонала на централата и посетиха новия тренажорен комплекс за обучение на ремонтния персонал в учебния център, като се запознаха с учебните лаборатории и тренажорите.

Турските специалисти се интересуваха от различни аспекти на обучението на оперативния и ремонтен персонал, както и от стажовете за студенти.

Турските специалисти се интересуваха от различни аспекти на обучението на оперативния и ремонтен персонал, както и от стажовете за студенти.

Три аспекта са от особен интерес за нашия университет: образование, общи научни изследвания и общи проекти в ядрената индустрия.
Интересуваме се от стартирането на образователни проекти с украински университети. И тогава практикуването на базата на центъра за обучение на Запорожската АЕЦ ще се превърне в задължителен елемент от обучението за нашите студенти „, каза ректорът на университета в Анкара Еркан Ибиш.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-164136?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари