ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Разработен е “умен” часовник със слънчева батерия

07.10.2017

Интелигентните (smart) часовници наред с всичките си предимства имат и редица недостатъци. Един от тях е автономността.
Всеки ден те трябва да бъдат сваляни и поставени на нощното шкафче, за да бъдат заредени чрез специален адаптер. Това понякога вбесява потребителите.
А и не всички модели могат да се използват пълноценно, когато са в режим на заряд.

 

 

Ето защо новият проект, който се появи на Kickstarter, обещава да реши проблема с помощта на слънчеви батерии, благодарение на които интелигентните часовници ще се зареждат в процеса на носене.

Разработчиците казват, че за да може часовниците да работят без проблеми, е достатъчно за тях да останат на слънце за около един час на ден.
В този случай не е необходимо непременно да излизате за разходки, тъй като слънчевата светлина, която прониква в стаята, също е подходяща.
За тези, които нямат възможност да зареждат батериите на часовника с помощта на слънцето, комплектът включва и преносимо индукционно зарядно устройство.

 

Часовникът няма дисплей, но той може да следи фазите на съня и бодърстването на потребителя, могат да изпращат известия до смартфона или да съобщават за събития, чрез мигане на светодиодите, намиращи се на часовите маркери.
Въпреки факта, че до края на кампанията за набиране на средства има още три седмици разработчиците на джаджата вече са събрали два пъти повече пари, отколкото първоначално са планирали. Очевидно, реализирането на проекта не е далеч.

Часовници със слънчеви панели са произвеждани и преди, но Lunar стана първият модел от интелигентните часовници, чиято работа изцяло се осигурява от слънчевата енергия.

Източник: https://hi-news.ru/technology/razrabotany-umnye-chasy-na-solnechnoj-bataree.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hi-news_ru+%28Hi-News.ru+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари