ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Най-голeмият акумулатор на електроенергия в света ще бъде построен във Великобритания

07.10.2017

Британската енергийна компания DRAX, исторически специализирана в ТЕЦ на въглища, отдавна се занимава с препрофилирането на своя бизнес.
Голяма част от електроцентралите, захранвани с въглища, вече са преобразувани за използване на биомаса (Великобритания официално се отказва да използва въглища от 2025 година).
Понастоящем е в ход проект за преобразуване на две електроцентрали, захранвани с въглища в Северна Йоркшир, на природен газ и изграждане там на устройство за съхранение на енергия на базата на акумулаторни батерии.

 

В резултат на реконструкцията ще бъдат изградени 3,6 GW газови мощности и акумулираща система от 200 MW. Според днешните стандарти тя ще бъде най-голямата, изградена от акумулаторни батерии.

Към днешна дата за най-голямо се счита съоръжението в Тесла с мощност 100 MW (и капацитет 129 MWh), което се изгражда в Австралия.

Тази реконструкция на DRAX, ако такава се реализира, ще се осъществи въз основа на 15-годишен договор за доставка на мощност.
Газовите електроцентрали и съхранението на енергия ще позволят на компанията да предостави широка гама от системни и спомагателни услуги за да подпомогне надеждността на мрежовото стопанство.

Източник: http://renen.ru/the-world-s-largest-energy-storage-will-be-built-in-the-uk/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари