ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Представители на 20 държави посетиха строителната площадка на новите блокове на Ленинградскта АЕЦ

04.09.2017

В рамките на програмата за сътрудничество на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и Държавната корпорация “Росатом”, учени от 20 страни по света посетиха строителната площадка на новите енергийни блокове на Ленинградската АЕЦ.
Това са представители на държави, които сега поемат пътя за развитие на националната ядрена енергетика или планират да развиват ядрени енергийни проекти.

 

В състава на групата се открояват участници от Турция, Йордания и Египет, които вече са направили своя избор, както и експерти от Франция, Финландия и Беларус.

Чуждестранните гости посетиха първи енергоблок в най-“горещия“ период. Сега блокът отива на финалната права.
Всичкото му основно и спомагателно оборудване и технологични системи преминават през цял комплекс от тестове в горещата фаза на обкатката, за да потвърдят надеждността и безопасността на работата на съоръжението минимум през следващите 50 години.

Планирано е общо шест групи чуждестранни гости да посетят изграждането на блоковете с ВВЭР-1200 в рамките на един и половина месеца.
Така те ще получат необходимото количество информация за проектните особености и експлоатационните характеристики на най-модерния руски енергиен блок.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-162966?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари