ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландската Olkiluoto 3 с реактор EPR ще бъде стартирана през декември 2018 година – съобщиха от Teollisuuden Voima (TVO).

24.08.2017

Изграждащият се с голямо закъснение от графика Трети енергоблок на АЕЦ „Олкилуото“ във Финландия ще започне производството на електроенергия през декември 2018 година, съобщи директорът на проекта Юни Силвенойнен (Jouni Silvennoinen) от компанията Teollisuuden Voima (TVO).

 

Реализирането на проекта за Трети енергоблок на АЕЦ „Олкилуото“ във Финландия изостава почти десет години от първоначалния си график, а между компаниите собственици на проекта и доставчиците текат съдебни битки във връзка с растящите разходи.
Общата стойност на проекта се е увеличила от първоначалните 3,2 милиарда евро до близо 8,5 милиарда евро по оценки на Areva през 2012 година.

Сега проблемите на площадката са в миналото, заяви Силвенойнен. В интервю за „Ройтерс“ той съобщи, че се планира енергоблокът да бъде изведен на пълна мощност в края на следващата година. По думите му Areva и Siemens завършват монтажните дейности преди комплексните „горещи“ изпитания, които ще започнат в близките месеци.

АЕЦ „Олкилуото“ 3 с реактор EPR ще стане петият и най-мощен ядрен енергоблок на Финландия, който ще осигури около 10% от нуждата на страната от електроенергия.

Източник: http://www.reuters.com/article/finland-nuclear-olkiluoto-idUSL8N1L34SS

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари