ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


СНИИП разказа на жителите на Москва за своята дейност

27.07.2017

През тази година водещото предприятие на “Росатом” в областта на ядреното приборостроене навършва 65 години.

 

По инициатива на АО «СНИИП» (влиза в машиностроителния дивизион на Росатом – Атомэнергомаш) се проведе обществено обсъждане за московчаните, живеещи в непосрведствена близост до зданието на института.

Ръководителите на организацията подробно разказаха за дейността на СНИИП и за мерките, които взема предприятието за подържане на високо ниво на производствената и екологична безопасност.

Включително, бе отбелязано, че за последните няколко години СНИИП е обновил значително производствената си база, а също и инженерната инфраструктура.
От 2011 до 2016 година за техническо превъоръжаване на производствената база, реконструкция и модернизация на оборудването на комплекса са вложени 294,25 милиона рубли, а за 2017 година планираната сума е 201,87 милиона рубли.

Днес предприятието е едно от най-ефективните в отрасъла и има значителен принос в развитието на системите за радиационна безопасност, а също и за повишаване на отбранителната способност на страната.

На срещата продължила повече от 2 часа бяха детайло обсъдени над 50 въпроса.

За справка

АО «СНИИП» е водещо предприятие на ДК «Росатом» в областта на ядреното приборостроене, което решава задачи за повишаване на радиационната безопасност на АЕЦ, реакторните установки и радиационно-опасните обекти.
Също така и за осигуряване на радиационната безопасност на населението и екологията на околната среда.

Произведеното оборудване от СНИИП се експлоатира успешно на атомните електроцентрали в Русия, в чужбина и в страните от съюза на независимите държави (СНГ).

Източник: http://www.sniip.ru/mediacenter/news/sniip-rasskazal-zhitelyam-moskvyi-o-svoej-deyatelnosti.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари