ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония планира да пусне 10 енергоблока на АЕЦ до края на годината

21.07.2017

 Япония планира да стартира около 10 реактора в АЕЦ преди края на 2017 година.
Това съобщи бившият президент на Японския атомен промишлен форум Такуя Хатори по време на панелната сесията „енергията без въглеродни емисии – енергията на бъдещето“ на „Астана Експо-2017″, съобщава УНН – Япония планира да пусне около 10 реактора в АЕЦ преди края на 2017.
Това съобщи бившият президент на Японския атомен Форум Такуя Хатори по време на панелната сесията „енергията без въглеродни емисии – енергия на бъдещето“ на „Астана Експо-2017″, съобщава УНН позовавайки се на ТАСС..

„До края на тази година, аз сам чакам, ще пуснем около 10 реактора. Сега хората разбират важността на ядрената енергия.“ – каза Хатори.

Той отбеляза, че преди аварията в атомната електроцентрала „Фукушима“ в страната са работили 54 на реактора.
След аварията в АЕЦ „Фукушима“ енергийният баланс на страната е нарушен. В момента са рестартирани само пет ядрени реактора.

Япония планира да увеличи дела на електроенергията с ядрен произход поради високите цени на на газа и въглищата, 100% от които са вносни.

Източник: http://www.unn.com.ua/ru/news/1676996-yaponiya-planiruet-zapustit-10-reaktorov-na-aes-do-konca-goda

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари