ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ехо от Атомекспо-2017 – 100% възобновяема без ядрена енергия е нереалистична цел

28.06.2017

Многото изследвания, които твърдят, че може да се използват 100% възобновяеми източници на енергия без използването на ядрена енергетика, са със съмнително качество.

 

Бен Хърд (Ben Heard), основател и президент на Bright New World от Австралия, не спести думи по време на конференция на международния форум „Атомекспо 2017“ и означи сериозните недостатъци на подобни „авторитетни“ анализи.

По думите му, заключението на „Грийнпийс“ и WWF за това, че потреблението на енергия през 2050 година ще бъде по-ниско, отколкото е в момента, е нереалистично.
Според Хърд, да се прекрати използването на ядрена енергия в бъдещето в полза на преминаването към използване на 100% възобновяеми източници на енергия, е рискован и не безопасен сценарий.

Източник: http://www.energinyheter.se/20170620/17886/100-procent-fornybart-utan-karnkraft-ar-ett-orealistiskt-mal

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари