ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Почти четвърт от зарядните устройства за смартфони не са безопасни – официално изследване в Швеция

19.06.2017

Според съобщение на управлението за електробезопасност на Швеция, всеки четвърти адаптер за захранване на смартфони не е безопасен

 

 

Тази организация е изпитала в своите лаборатории 60 различни зарядни устройства.
В 23% от тях са били открити сериозни технически недостатъци, които при определени условия могат да предизвикат сериозна заплаха за живота на човека.

Като сериозна причина за това се сочи използването на некачествени компоненти и материали за изработването им, което прави адаптерите пожароопасни.

За избягване на неприятни ситуации, експертите препоръчват да се избягват покупките на евтини адаптери от съмнителни магазини.

Освен това, специалистите убедително съветват да не се оставят без надзор устройствата при зареждане, особено нощем независимо колко скъпо е зарядното устройство.

Специално внимание е отделено и на модерните външни акумулаторни батерии с относително голям капацитет.
Оказало се е, че изолацията на шнуровете им е изключително непригодна за тежките режими на експлоатация (непрекъснато дърпане и прегъване в близост до конектора за включване към смартфона).
Последствията в най-добрия случай са свързани със запалване на оплетката на шнура, която при горенето си излъчва вредни газове и дим.

Подробности на: http://www.macdigger.ru/iphone-ipod/zaryadki-ubijcy-kazhdyj-chetvertyj-adapter-dlya-smartfona-opasen-dlya-zhizni.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари