ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Kаузата „Подай ръка на различните деца“ събра 49 255 лева

23.01.2017

Кметовете на община София и район Лозенец, организаторите на събитието и водещият Иво Танев
Фотограф: Владимир Кадънков за „Подай ръка на различните деца“

 

Благотворителният коктейл „Подай ръка на различните деца“, организиран от Илонка Александрова от „Етик Чарити“ с подкрепата на „Смарт Груп България“ е вече факт.

Благодарение на силната медийна подкрепа и популяризирането на каузата от генералния медиен партньор Нова Броудкастинг Груп – Нова ТВ и Нетинфо, под патронажа на кмета на София Г-жа Йорданка Фандъкова, с подкрепата на Столична Община и район „Лозенец” към Столична Община, каузата постигна изключителен резултат.
До този момент са събрани 49 255 лв. за разширяване на дневен център за деца аутисти „Дъга“ в столичния квартал „Лозенец“. Информацията е официална от Сдружение „Асоциация Аутизъм” и Нова Броудкастинг Груп разполага с нея ексклузивно.

Рейнбоу плаза, като домакин на събитието, събра стотици хора – дарители, благодетели и добротворци, представители на бизнеса, спорта и изкуството.
Водещите Иво Танев и най-харизматичната и усмихната ко-водеща, позната от телевизионния екран като водеща на „Големите надежди“ и актриса в рекламни клипове, Ахинора, пазиха усмивките на гостите от началото до края на коктейла.
Събитието откри 11-годишната Христина Йосифова, която бе обявена за „Добротворец №1“ в благотворителната кауза. Тя изпълни песента Over the rainbow – символ на Център „Дъга“ и на каузата.

Кметът на София Г-жа Йорданка Фандъкова донесе голямата новина – Управителният съвет на Общинска банка е взел решение да дари 25 000 лв. за разширяването на център „Дъга“.

Гостите получиха благодарност и поздравления и от г-жа Мирена де Верт – председател на сдружение „Асоциация Аутизъм“.
Приветствия и ангажираност към каузата бяха изказани още от евродепутата Ева Паунова и Иво Стефанов от фирма „Методия Харт“.

Благодарности на Рапул България, Миролио ЕАД, Милки Груп Био, които станаха Спонсори на Благотворителния коктейл.

Сред специалните гости на събитието се открои психологът Веси Фелдман, финалист за 2014/2015 г. в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп „ПРОМЯНАТА“, реализирана в партньортство с фондация Промяната.

За доброто настроение на гостите се грижиха Графа, София Георгиева, Тодор Георгиев, Красимира Иванова, Орлин Павлов, Прея, Йоанна Драгнева, Михаела Филева, Дует „Ритон“, струнен квартет от НМУ „Л.Пипков“, Мира Радева и децата от Арт център „Кърнолски“.
Между прекрасните им изпълнения се проведе томбола в два тура с награди, предоставени от дарители и спонсори на събитието.

Гвоздеят на вечерта беше предварително обявеният търг с водещ Христо Чернев. Той, с усмивка и професионализъм, продаде предметите, предоставени от благодетели и една картина, изработена от децата на център „Дъга“.
Следвайки темата и каузата на коктейла, първа в търга беше картината на децата аутисти, която спечели Г-н Кубрат Пулев. След нея се заредиха предмети, които можеха да покрият интересите на всеки.
За спортните натури – ръкавиците на Кубрат Пулев, лентата на художествената гимнастичка – Мария Матева, призната от световния елит за гимнастичка топ 20 в света, фланелката на Димитър Бербатов и топка с автографи на известни български футболисти.
За дамите – нишов парфюм „Нишан“, рокля „Българка“ на дизайнерката Мира Бъчварова и уникално бижу „МоцАрт“.
Търгът ще бъде продължен онлайн от Христо Чернев за да бъдат продадени и останалите предмети, предоставени от нашите спонсори.

Изключителна благодарност на фирмите, осигурили кетъринга за вечерта – апетитни хапки от Топ Кетъринг – Ресторант Тополите, Джое кетъринг, Виктория Нутс, Ядки Ройс, Мая 5, MV Healthy Foods, хубаво вино от винарските изби на Едоардо Миролио, Братя Минкови и Шато Бургозоне, вода от White Water, Комета III ООД, Милки Груп.

За завършек на вечерта талантливите изпълнители от ХайЛайт Студио, заедно с Искра Милкова, излязоха на сцената, облечени с тениски „Подай ръка на различните деца“ и разчувстваха публиката с изпълнението на песента Heal the world.

 Организаторите на събитието, кметът на София Йорданка Фандъкова, Кубрат Пулев и деца от ХайЛайт Студио
Фотограф: Владимир Кадънков за „Подай ръка на различните деца“

Резултатите от каузата „Подай ръка на различните деца“, споделени от Председателя на Сдружение „Асоциация Аутизъм” Мирена де Верт и Директора на Център „Дъга“ Ани Андонова, са нови приятелства с благородни и интересни хора и голяма крачка към крайната цел с размер 49 хиляди 255 лв., от които:
- 25 000 лв. от Общинска банка;
- 12 760 лв. от закупуване на куверти и направени банкови дарения;
- 6 400 лв. от предметите, продадени на търг;
- 2 695 лв. от лични дарения от гостите на коктейла;
- 2 400 лв. от закупени билети за томбола по време на коктейла;
Тази информация е от дата 19-ти януари 2017 г., деня на събитието. Очакваме допълнителни постъпления от заявилите желание нови дарители.
Набирането на средства продължава до постигане на крайната цел – разширяване на Център „Дъга“.

Специални благодарности към фотографа на събитието Владимир Кадънков.
Благодарим на медийните партньори и от БНТ, Bulgaria ON AIR, сп. Моето дете, сп. Story, Радио FM+, печатни и електронни издания.
Благодарим на всички спонсори, дарители и благодетели, които помогнаха това събитие да се осъществи!

Още снимки от благотворителния коктейл „Подай ръка на различните деца“, направени от нашия прекрасен фотограф Владимир Кадънков, можете да видите в галерията на НоваТВ.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари