ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


СНИИП произведе и изпрати за АЕЦ Тянван в Китай системата за контрол на реактора

03.11.2016

Специализираният научно-изследователски институт по приборостроене АО «СНИИП» (част от машиностроителния дивизион на Росатом – Атомэнергомаш) изпрати системата за вътрешно-реакторен контрол (СВРК) и системата за комплексен анализ (СКА) за трети енергоблок на Тянванската АЕЦ в Китай.

 

Главната задача на СВРК е оперативен контрол на текущото състояние на активната зона на ядрената реакторна установка и режимите на експлоатацията и.
Системата включва различни датчици за неутронния поток,сигналите от които чрез измерителните и сигнални кабели се предават в специални програмно-технически комплекси (ПТК)

Изпратеното оборудване е част от системата за контрол управление и диагностика (СКУД).
Системата СКУД представлява комплексна автоматизирана система з управление и диагностика и включва редица функционални подсистеми, осигуряващи безопасната експлоатация в различните режими на работата и – от пусковия режим до режимите на промишлена експлоатация, включително и при проектни аварии.
Използва се като част от информационно-измерителните комплекси на автоматизираните системи за управление на технологичните процеси (АСУТП) на базата на програмно-технически средства.

През първото тримесечие на следващата година АО «СНИИП» планира да извърши окончателната доставка на цялата система за контрол, управление и диагностика на 3-ти и 4-ти енергоблок на Тянванската АЕЦ.

Източник:http://sdelanounas.ru/blogs/85650/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари