ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Българската и руската страна ще работят за бързо разрешаване на казуса „Белене“

29.07.2016

Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта „Белене“ след решението на международния арбитраж в Женева.

 

За това се договориха министърът на енергетиката на Теменужка Петкова и представители на ръководството на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация „Росатом“.

 Предстои експертите да започнат работа, за да се стигне до изгодно и за двете страни решение в максимално кратки срокове.

Двете страни бяха категорични, че отличното сътрудничество между АЕЦ Козлодуй и руската компания „Росатом“ ще продължи.
Министър Петкова подчерта, че благодарение на добрата съвместна работа, процесът по удължаване живота на 5-ти и 6-ти блок на българската атомна централа ще завърши успешно.
Всички дейности в АЕЦ Козлодуй се изпълняват по график.

По този начин България ще може и през следващите години да задоволява 32% от потребностите си от електроенергия от атомната централа.
Петкова подчерта, че българската страна високо цени коректността в съвместната работа с „Росатом“.

Източник: https://www.me.government.bg/bg/news/balgarskata-i-ruskata-strana-shte-rabotyat-za-barzo-razreshavane-na-kazusa-belene-2301.html

Б.Р. – Подробности за срещата на първия заместник генерален директор на „Росатом“ Кирилл Комаров с министъра на енергетиката на РБ Теменужка Петкова ще ви представя утре рано сутринта.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари