ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Корейската компания КНNP и агенция KOTRA проявяват интерес към дострояването на Хмелницката АЕЦ в Украйна

29.07.2016

Специалистите по развитието на ядрения бизнес са проявили интерес относно по-нататъшните перспективи по строителството на 3 и 4 блок на ХмАЕЦ и са представили възможностите на своите компании.

По време на срещата с ръководството на централата чуждестранните специалисти са получили обстойна информация за основните производствени показатели, резултатите от радиационния контрол, мерките за повишаване на безопасността на ядрения обект, а също и обстоятелствени отговори на интересуващите ги въпроси.

Акцентирайки вниманието на основните показатели върху радиационната безопасност на ядреното предприятие, генералният директор на ХмАЕЦ Николай Панащенко констатира, че сегашните стойности за радиационния фон в наблюдаваната зона на централата, превишават декларираните преди започване изграждането на атомната електроцентрала.

От своя страна, корейската делегация представи възможностите на своите компании и основните проекти по доставка на съответното оборудване за АЕЦ.

В рамките на визитата чуждестранните гости посетиха машинна зала и блочния щит за управление (БЩУ) на втори енергоблок, а също разгледаха строителните конструкции на трети блок.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-148737

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари