ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Съветът на управляващите на МААЕ се съсредоточи върху ядрените програми на Иран и КНДР

09.06.2016

Съветът на управляващите на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) на поредното си тримесечно заседание във Виена обсъди ситуацията в ядрената сфера в редица държави, които инспекторите следят с особено внимание.

 

Все по-голям проблем на фона на нормализиране на отношенията с Иран за МААЕ се превръща ядрената програма на Северна Корея.

Агенцията вече много години няма възможност да контролира развитието на ядрения потенциал на Пхенян, доколкото инспекторите са лишени от възможността да влизат в страната.

Според думите на Амано, “ядрената програма на КНДР си остава една от основните причини за безпокойство”. “Има сериозни опасения, че страната е разработила ядрено оръжие и е извършила изпитания с него. Използването на заплахи към съседните страни представлява сериозен риск за региона, а също и извън него”, каза той.

Последните ракетни и ядрени изпитания, извършени от КНДР от началото на годината, не позволяват на експертите да прогнозират подобряване на отношенията със северно-корейските власти.

Между другото МААЕ непрекъснато заявява, че “е готова да съдейства за мирното регулиране на ядрения проблем с КНДР чрез възобновяване на проверките след постигане на политическа договореност между въвлечените държави”. Засега Агенцията няма никакъв отговор от Пхенян по този въпрос.

Подробности на:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3340998

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари