ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран и ЕС се договориха за сътрудничество в областта на мирния атом

21.04.2016

За това се говори в съвместно програмно комюнике, прието в събота в Техеран според резултатите от преговорите на министър на външните работи Мохаммад Джавад Зариф и ръководителят на външно-политическото ведомство на ЕС Федерика Могерини.

 

 

Съгласно ядреното споразумение между Техеран и “шесторката” (5-те постоянни членове на СС на ООН и Германия) “двете страни стартират първия проект за сътрудничество в областта на ядрената безопасност, насочена за оказване на помощ в тази област на организацията по атомна енергия Иран (ОАЕИ) и на управлението за регулиране на ядрените дейности на ИРИ”.

“Освен това, ЕС ще сподели с Иран опита си при провеждането на стрес-тестовете, придобит както в държавите от ЕС, така и в трети страни”.

“Допълнителни възможности за сътрудничество в ядрената област представляват: съвместната научноизследователска дейност при изучаване на процесите на деление и синтез, а също така възможността за участие в регионалната конференция по ядрена безопасност и на ядрения бизнес форум”, се казва в документа.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3211511

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари