ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Венецуела недостига всичко, електроенергията също

29.02.2016

Държавните учреждения във Венецуела преминават на намален работен ден заради кризата в сферата на електроснабдяването

 

 

Както се отбелязва в обнародвания в петък указ на властите, съгласно новия график, те ще работя сутрин от 07:30 часа до 13:00 часа на обяд.

Прекъсване в течение на работния ден не се предвижда.

По този начин правителството планира „да се намали с 30% нивото на потребление на електроенергия в държавните учреждения“.

Все пак, под действието на указа не попадат тези от тях, които работят с населението, банките и организациите в сферата на здравеопазването, телекомуникациите и други „имащи особена важност“ области.

“Частният и държавният сектор трябва задължително да спазват плана за икономии на електроенергия, да я изразходват продуктивно и рационално”, се казва в указа.

Според официални данни, около 70% от електроенергията във Венецуела се произвежда от ВЕЦ, които през последните месеци изпитват хроничен глад за вода.

 

 

По-рано този месец, заради мерките за икономия на електроенергия, търговските центрове в южноамериканската държава също бяха принудени да намалят работното си време.

Подробности за икономическата криза в страната породена от срива на цените на въглеводородите на http://gigamir.net/news/world/pub2447411

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари