ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Нова Земя планират създаване на хранилище за РАО

26.11.2015

Националният оператор за третиране на радиоактивни отпадъци на Русия (ФГУП „НО РАО“) планира да съгласува в Архангелска област намеренията си за създаване на пункт за финална изолация на радиоактивни отпадъци от трети и четвърти клас на архипелаг Нова земя. Към тези РАО се включват твърди радиоактивни отпадъци и нискоактивни радиоактивни отпадъци.

В Архангелска област са разглеждани няколко площадки, в това число и на материка, но изборът се е спрял на участък в Нова земя, като по предварителни данни архипелагът е пригоден да приюти подобен обект.

 Заместник-началникът на управлението за работа с регионите на руската държавна корпорация „Росатом“ Андрей Полосин поясни, че на корпорацията е необходимо разрешение за провеждане на допълнителни изследвания.

След резултатите „ще стане ясно дали в Архангелска област ще бъде ефективно да се създаде пункт за финална изолация на радиоактивни отпадъци“.

Много подробности на: http://dvinaland.com/?p=4306 и http://ecology.unian.net/nuclearwaste/1194407-rosatom-sozdast-hranilische-radioaktivnyih-othodov-na-novoy-zemle.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари