ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Американец е осъден на затвор за внос в САЩ на фалшиви детайли за атомни подводници

11.10.2015

Жител на американския щат Массачусетс е осъден на три години лишаване от свобода за извършване на незаконен внос в САЩ на подправена продукция с военно предназначение, използвана при строителството на АПЛ.

Такова решение е взел федералният съд в град Хартфорд (щат Коннектикът).

Според данните от следствието, 42-годишният Питер Пиконе е организирал незаконна доставка от Китай на подправени електронни компоненти с цел продажбата им в САЩ.

Както се съобщава, сред клиентите на злосторника е имало включително и подизпълнители от ВМС на САЩ, занимаващи се с строителството на американските атомни подводници.

През юни миналата година Пиконе е признал вината си за организирането на нелегален внос на стоки с военно предназначение.

Освен това осъденият ще трябва да изплати над 350 хиляди долара компенсации на компаниите, на които е продавал подправените детайли.

Както заяви в хода на процеса помощник прокурора Лесли Колдуелл, Пиконе е знаел, че продадените от него компоненти са били предназначени за използване при строителството на АПЛ и че излизането им от строя може “да доведе до катастрофални последици”.

Източник: http://tass.ru/proisshestviya/2323888

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари