ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Всички оставащи срещи на Иран с “шесторката” ще се провеждат във Виена

19.06.2015

Преговорите на Иран и “шесторката” (петте постоянни членове на СС на ООН и Германия) ще се провеждат във Виена.

Това е съобщил във вторник за ТАСС информиран дипломатически източник.

“Ние решихме да не сменяме града”, – е казал събеседникът – “Делегациите ще пристигнат във Виена. До 30 юни ситуацията е изяснена”.

Информираният дипломатически източник е съобщил също, че министрите на външните работи на Иран и “шесторката” е възможно да пристигнат във Виена още на 24 юни.

«Към този момент ситуацията изглежда точно така», – е казал събеседникът.

“Очакваме пристигането на министрите на 24 юни, сега се съгласуват детайлите, коригират се графиците”.

“До определения срок – 30 юни, когато трябва да постигнем споразумението, не остава толкова много време”, обърна внимание източникът, – “Трябва да ускорим процеса”.

По-рано имаше съобщения, че мястото за провеждане на следващите преговори между “шесторката” и Иран е възможно да се промени.

Въпросът възникна след публикацията на 10 юни в американския вестник „Wall Street Journal“ разобличителен материал за компютърен шпионаж по отношение на участниците в преговорния процес за бъдещето на иранската ядрена програма.

Позовавайки се на специализиралата се по кибернетична сигурност компания “Лаборатория Касперски” изданието съобщи, че в операционните системи на сървърите, намиращи се в три европейски хотела, където са провеждани преговорите по ядрената програма на Иран, е открита хакерска програма, за която се предполага, че е била използвана от израелското разузнаване.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2045841

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари