ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Иран ще обсъдят сътрудничеството в областта на ядрената енергетика

22.04.2015

Русия и Иран в най-скоро време ще обсъдят перспективите за сътрудничество в ядрената енергетика, предава РИА Новости позовавайки се на иранската агенция ISNA.

Заместникът на генералния директор на Държавната корпорация „Росатом“ Николай Спасский пристигна във вторник на двудневно посещение, съобщава агенцията.

Планирани са срещи с редица официални лица, включително и със заместник ръководителя на Организацията по атомна енергия на Иран (ОАЭИ) Бехруз Камалванди.

Предишният кръг от обсъждането на руско-иранското сътрудничество в областта на ядрената енергетика беше през март в Москва.

На 11 ноември миналата година Русия и Иран подписаха в Москва редица документи, разширяващи сътрудничеството на страните в областта на мирното използване на ядрената енергия и откриващи възможност за изграждане в Иран на осем енергоблока по руски технологии.

Освен това, тогава е бил подписан договор за строителството по руски проект на два нови блока на АЕЦ “Бушер”.

Планира се това да бъдат два усъвършенствани енергоблока с реактори тип ВВЭР и инсталирана електрическа мощност по 1000 MW от поколение „3 плюс“, притежаващи всичките необходими системи за безопасност.

Източник: http://www.oilru.com/news/458361/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари