ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – За консервиране на незавършените 5-ти и 6-ти блок на Балаковската АЕЦ са отделени над 600 милиона рубли

05.04.2015

Консервирането на обектите с незавършено строителство на втория етап (блокове №№5,6) на Балаковската АЕЦ е оценено на 616 милиона 161,959 хиляди рубли.

 

 

Конкурсът за изпълнител на строително-монтажните и пусково-наладъчните работи по консервацията на указаните обекти е обявен в началото на Март.

Инвеститор е концерн „Росэнергоатом“, а периодът на изпълнение на дейностите е от юни 2015 до декември 2019 година.

Резултатите от конкурса ще станат известни на 30 април тази година.

Изграждането на втория етап на Балаковската АЕЦ, започнато през 1987 година, беше спряно през 1992 година. Тогава пети блок беше готов на 60%, а строителните работи по шести блок бяха изпълнени на 15%.

Към 2005 година по инициатива на концерна „Росэнергоатом“ започнаха подготвителни дейности за завършване на втората част на Балаковската АЕЦ.

През 2007 година компанията РУСАЛ съобщи за плановете си за строителство в Саратовска област на завод за алуминий и за готовност да инвестира в завършването на втория етап на Балаковската АЕЦ. Но в последствие компанията се отказа от тези намерения.

Източник: http://nuclear.ru/news/95174/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари