ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ООО «АЛЬСТОМ Атомэнергомаш» ще оборудва Балтийската АЕЦ

10.02.2012

  Руско-френското съвместно предприятие, което е създадено на базата на дъщерното предприятие “Атомэнергомаш” на държавната корпорация “Росатом” и френската компания “Alstom”, са подписали договор, съгласно който ООО «АЛЬСТОМ Атомэнергомаш» ще достави оборудване за машинните зали на първи и втори енергоблок на Балтийската АЕЦ, която се строи в Калининградска област. Пусковият им срок е планиран за 2016 и 2018 година.

  Съгласно подписания договор, на Балтийската АЕЦ ще бъдат доставени маркови турбини ARABELLE™, сепаратори-подгреватели, турбогенератори и кондензатори, а също и спомагателно оборудване за машинната зала.

   Повече от 50% от оборудването ще бъде изработено в Русия, а по-късно се планира делът на локализацията да достигне 70 и повече процента.

   Балтийската АЕЦ – е първата, която е разчетена за построяване с привличане на чужди инвеститори. Строителството на централата се изпълнява по серийния проект “АЭС-2006” с водно-воден реактор ВВЭР-1200.

 

Източник: novostienergetiki.ru

 

10.02.2012

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари