ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Виктор Понта – Румъния може да започне да добива шистов газ след пет години

28.04.2014

 

Румъния ще започне да добива шистов газ след пет години, създавайки здрава законодателна база в областта на защитата на околната среда.

Това е заявил премиерът на Румъния Виктор Понта, съобщава „Укринформ“.

“През следващите пет години Румъния няма да добива шистов газ. Ние сме длъжни, преди всичко, да подготвим за тази цел съответната законодателна база, особено в областта на опазването на околната среда”, - подчерта премиетът.

Той отбеляза, че приоритетна задача на правителството е създаването на основите на енергийната сигурност, а недостигащите обеми газ, около 20% страната ще доставя временно от Русия.

 

зони на интересите на американската корпорация „Chevron“

Изключително право за разузнаване и добив на щистов газ в Румъния е получила американската корпорация „Chevron“, която вече започна да монтира необходимото оборудване за сондиране на кладенци в окръг Васлуй на границата с Молдова.

Източник: 112.ua

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари