ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Литва – На Игналинската АЕЦ слагат порядък при съхраняването на твърди РАО със сложна геометрия

05.04.2014

 

 

Игналинската АЕЦ (ИАЕЦ) беше посетена от заместник генералния директор, ръководителят на департамента по ядрена енергетика на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) Александр Бычков.

 

 

Той се срещна с ръководството на предприятието и се запозна с извършваните по това време дейности по извеждане от експлоатация.

В хода на срещата особено внимание е било отделено на технологиите за управление на РАО и ОЯГ на ИАЕЦ, както на вече въведените в експлоатация, така и на още строящите се обекти за управление на РАО.

Специалистите от ИАЕЦ са представили използваните в предприятието методи за намаляване на количеството на отпадъците при извеждане от експлоатация, видовете характеризиране и слагане на порядък за отпадъците със сложна геометрия. Също така го запознаха с уникалния проект UP01 (инженерни работи по демонтажа на конструкциите от шахтите на първи и втори блок), инициирани и осъществявани от работниците на ИАЕЦ. От страна на домакините беше подчертана важността на помощта на МААЕ за осъществяване на проектите за извеждане от експлоатация.

Александр Бычков посети установката за измерване на радиоактивността на материалите в пределите далеч от неконтролираните нива (проект B10), а също така строителните площадки В1 (Междинно хранилище за ОЯГ) и В3/4 (Комплекс за управление и съхраняване на твърди РАО), където се запозна с хода на тези проекти.

Източник: EnergyLand.info

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари