ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – TEPCO има намерение да построи две ТЕЦ в района на Фукушима

05.12.2013

Компанията-оператор на авариралата АЕЦ “Фукушима-1” в Япония TEPCO има намерение да построй в префектурата Фукушима две съвременни въглищни ТЕЦ с мощност по 500 MW всяка.

Съгласно плановете на ръководството на компанията, новите централи, които ще бъдат построени в населените пунктове Иваки и Хироно ще бъдат въведени в експлоатация до първата половина на 2020 година.

Строителството на новите енергийни обекти, предполага TEPCO, ще позволи да се открият в региона до 2 хиляди работни места, а икономическата изгода за региона може да достигне 1,5 милиарда долара.

Освен това представителите на компанията подчертават, че финансирането на проекта за строителството няма да се отрази на плановете и обемите на компенсационните плащания, а също така няма да доведе до отлагане на ликвидационните дейности. Точната стойност на проекта засега не е известна.

 

Източник: http://ria.ru/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари