ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ се готви на 10-11 ноември да подпише рамково споразумение с Иран

10.11.2013

 

Генералният директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано се готви по време на посещението си в Техеран на 10-11 ноември да подпише рамково споразумение за сътрудничество между Иран и Агенцията, съобщи за РИА Новости източник, близък до МААЕ.

Ръководителят на МААЕ ще пристигне по покана на иранските власти в Техеран, и на 11 ноември ще обсъди въпросите по иранската ядрена програма.

“Юкия Амано се готви да подпише в Техеран рамково споразумение за сътрудничество. Това дава основание да се говори, че на преговорите на “шесторката” в Женева действително се постига напредък”, – съобщи събеседникът на агенцията.

В петък на преговорите на “шесторката” с Иран по ядрената му програма пристигнаха ръководителите на външнополитическите ведомства на САЩ, Франция, Великобритания и Германия, в събота сутринта се очаква да пристигне Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и делегация от Китайската народна република.

Като резултат на двудневните дискусии страните са стигнали до “най-чувствителните въпроси, за които е необходимо личното участие на министрите на външните работи.”

Източник: РИА Новости

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари