ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Нововоронежката АЕЦ са проведени мащабни противоаварийни учения

22.11.2011

 

 

В Нововоронежката АЕЦ са проведени широкомащабни учения. Това са първите големи учения от такъв род в Русия след техногенната катастрофа в АЕЦ Фукушима-1. Методите на работа, свързани с авария  на енергоблока, са отработвани от специалистите в продължение на два дни.

 

“Това са първите противоаварийни комплекси учения след аварията във Фукушима. Особеностите, водещи до загуба на топлоносителя и обезточване на енергийните блокове, които биха могли да възникнат в централата, предизвиквайки продължителни неизправности в работата на оборудването, са отчетени напълно.”, – разказва за представителите на медиите генералния директор на концерна «Росэнергоатом» Александр Шутиков.

 

Над двадесет чуждестранни експерти и специалисти са наблюдавали случващото се. Повече от 800 души са взели участие в учебните мероприятия.

 

Нововоронежката АЕЦ е разположена на 42 км южно от град Воронеж на брега на река Дон. Това е първата АЕЦ в Русия с реактори ВВЕР. Сега в централата се експлоатират трети, четвърти и пети енергоблок. Първи блок е спрян през 1984 г., а втори – през 1990 г.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари