ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


British Petroleum (BP) напуска бизнеса с ВЕИ

26.04.2013

 

Най-голямата енергопромишлена група от компании BP има намерение да продаде намиращото се в САЩ ветроенергийно подразделение за 1,5 милиарда долара, съобщи на трети април 2013 година, авторитетното английско издание Financialtimes”.

 «Тази стъпка на ВР подчертава факта, че компанията спира финансирането на проекти, базирани на използването на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Сега природният газ и нефтът са приоритетни направления за BP«, — подчертава британският вестник.

Най-големи активи в екологичните енергийни източници на British Petroleum са във ветроенергетиката. Собственост на групата са ветроенергийните паркове в шест американски щата. Сумарната им стойност се изчислява на 1,5 милиарда долара.

Източник: http://novostienergetiki.ru/vr-prodayot-svoyo-vetroenergeticheskoe-podrazdelenie-v-ssha-za-15-milliarda/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари