ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде обявен конкурс за изпълнителен директор

19.04.2013

В АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде обявен конкурс за изпълнителен директор. Това съобщи енергийният министър Асен Василев на почивката на обществения съвет към ресорното министерство, предаде Дарик радио.

 

 

На съвета представители от гражданската квота предадоха доклад на Инспектората към Министерски съвет за проверка, извършена в АЕЦ „Козлодуй“, която от икономическото министерство определиха като „много смущаваща“. Проверката е предадена на държавната финансова инспекция и прокуратурата.

Така и не стана ясно дали това е причината за смяната на настоящия директор Валентин Николов или тя е планирана преди предоставянето на доклада.

 Василев съобщи, че са започнати промени в 13 дружества, подчинени на министерството, повечето от които в сферата на енергетиката. Очаква се в Българския енергиен холдинг също да има промени, но Асен Василев отказа да назове персонално хората, които ще бъдат сменени. Общо 23 души ще бъдат уволнени.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1773506

МИЕТ: Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов остава на поста, до назначаване на нов директор, след конкурс

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов не е бил отстраняван от длъжност, нито е уволняван, това уточниха пред Агенция „Фокус“ от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” ще продължи да изпълнява длъжността до назначаването на нов изпълнителен директор на централата, след провеждането на конкурс.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1773630

Tags: , ,

2 Responses to В АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде обявен конкурс за изпълнителен директор

  1. neutrino on 19.04.2013 at 21:16

    А герберските калинки?

  2. неутрон on 20.04.2013 at 1:52

    Може ли от АЕСП-то да се кандидатства?

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари