ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Генералният секретар на ООН отказва да признае КНДР за ядрена държава

20.04.2013

 

 

КНДР няма да получи статут на ядрена държава, независимо от провежданите от нея ядрени и ракетни изпитания, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, призовавайки Пхенян да се откаже от ядрените си амбиции.

“КНДР няма да бъде призната за ядрена държава”, – каза той на пресконференция в щаб квартирата на ООН в НЮ-Йорк. По думите на Бан Ки Мун, Пхенян трябва да смени курса и да обърне внимание на хуманитарната ситуация в страната.

КНДР се самообяваи за ядрена държава през 2005 година, а през 2006,2009 и 2013 година извърши подземни ядрени опити, които предизвикаха протести от страна на международната общност. Съветът за сигурност на ООН прие резолюции с искания КНДР да прекрати дейността си в ядрената сфера. Наскоро властите в Пхенян обявиха за плановете си за възобновяване на работата на предприятието за обогатяване на уран в Йонбьон.

За сега КНДР отказва да прекрати ядрената си програма, настоявайки за преговори със САЩ като ядрена държава с ядрена държава.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари