ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За първи път са допуснати журналисти за АЕЦ “Фукушима-1”

12.11.2011

 

Група японски и чуждестранни журналисти са допуснати на авариралата АЕЦ “Фукушима-1” – за първи път след аварията през март.

 

Изхождайки от съображения за безопасност, министерския съвет на страната е включил в състава на групата само 26 представители на водещите СМИ. За чуждестранните кореспонденти са отделени само 4 места, като 3 от тях са за фото и теле-оператори.

Единственото място за пишещите журналисти от чуждестранните медии е разиграно на лотария и се е паднало на сътрудник на “Ню-Йорк Таймс”. Той е станал колективен представител на пуула на чуждестранните медии и е обещал честно, оперативно и равнопоставено да предава всичката получена от него информация.

 

Всички журналисти, допуснати в АЕЦ “Фукушима”, ще бъдат облечени в предоставени от администрацията защитни комбинезони и ще носят защитни маски. На пишещите репортери е разрешено да вземат със себе си само химикалка, малко хартия и диктофон. На журналистите ще бъдат показани всичките четири аварирали реактора в централата, а също и други обекти. Те ще се срещнат в централата и с Министъра на околната среда на Япония Госи Хосоно, който отговаря в правителството за ликвидацията на последствията от аварията. По-рано беше обявено, че някои зони на централата ще бъдат забранени за фото- и видео снимки по съображения за безопасност.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари