ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония създава антитерористична система за защита на АЕЦ

04.02.2013

 

Япония реши да създаде специална държавна структура, която ще контролира степента на защита на АЕЦ срещу терористични акции, а също така ще носи отговорност за благонадеждността на сътрудниците в ядрените предприятия.

Правителствената комисия по регулиране на въпросите на националната ядрена енергетика ще изпълни необходимите мероприятия за създаването на това подразделение.

В списъка на задълженията на служителите в бъдещата структура ще влизат мерки за откриване в биографиите на персонала на АЕЦ такива факти, които потенциално могат да ги направят обекти на вербовка от страна на терористични организации.

Подразделението ще контролира системите за транспортиране на радиоактивни материали, а също така ще осъществява щателни проверки на работоспособността на предвидените мерки за обезпечаване на надеждността и безопасната работа на японските АЕЦ.

Източник: Новости энергетики

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари