ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нощта на учените

28.09.2012

Няколко университета и Българската академия на науките отварят врати през тази нощ.

След София, Стара Загора, Бургас, Хасково и Пловдив – за първи път този ден се чества и във Враца. Организатори бяха възпитаниците и преподавателите от Природно-математическата гимназия “Академик Иван Ценов” в града, подпомогнати от Дома на науката и техниката (ДНТ).

Гости на вечерта бяха професор член кореспондент Георги Младенов и доцент Елена Колева от Института по електроника на БАН.

В началото бяха обявени двете възпитанички на гимназията, сега студентки, които са спечелили стипендии от ДНТ за целия период на обучението си във ВУЗ.

Учениците бяха подготвили интересна викторина.

Гвоздеят на вечерта беше срещата разговор с професор Георги Младенов и доцент Колева на тема Новите направления на природно-математическите науки. Особен интерес предизвика увлекателният разказ, изпъстрен с много примери за развитието на нанотехнологиите и възобновяемите енергийни източници (ВЕИ). Отделено беше и място на ролята на младите хора за развитието на науката и проблемите пред българската наука.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари