ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сергей Станишев: С подписката за референдум за АЕЦ „Белене“ постигнахме голяма победа за пряката демокрация в България

29.09.2012

Брюксел. Поздравявам всички хора, които се включиха в най-голямата в съвременната история на България подписка за референдум за АЕЦ Белене. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като проверката на ГРАО показа, че има необходимия брой валидни подписи, което прави референдума за АЕЦ „Белене“ задължителен. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Председателят на социалистите изрази своята благодарност към членовете на Инициативния комитет за подписката за национален референдум за АЕЦ „Белене”, както и към всички активисти, които участваха и постигнаха този уникален резултат. „Това е голяма победа за пряката демокрация в България и за всички хора, които искат гласът им да бъде чут и важните решения за България и гражданите да се взимат по прозрачен и демократичен път”, изтъкна Станишев. Според него е видимо, че спешното представяне на нов инвеститор от правителството е свързано и с тези резултати. „Става ясно още, че безбройните приказки на управляващите – че проектът е икономически неизгоден и че няма да има пазар за него – не почиват върху здрава основа и са пълна пропаганда.

 Станишев подчерта, че БСП ще държи решенията по отношение на бъдещето на атомната енергетика, които влияят върху икономическото развитие, енергийната независимост на страната и върху цената на тока, да се взимат демократично, прозрачно и с ангажираност на държавата в тяхната реализация. „Водещ приоритет трябва да са националните интереси на България и интересите на потребителите”, добави лидерът на БСП.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1700788

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари