ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Литва ще увеличи броя на скривалищата и ще осигури аварийна готовност от Беларуската АЕЦ

19.09.2022

Министерството на вътрешните работи на Литва представи концепцията за гражданска защита до 2030 г., според която се засилва готовността на страната и нейните граждани за военни и извънредни събития.

Агне Билотайте Ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Литва Агне Билотайте заяви, че сферата на гражданската отбрана е в незадоволително състояние от дълго време, поради което нейната модернизация, особено в условията на сегашното геополитическо напрежение в региона, е задължителна .

Концепцията очертава осем равни приоритета за модернизация на системата за гражданска отбрана, включително подготовка за ядрена (радиологична) авария в Беларуската атомна електроцентрала и изграждане на мрежа от скривалища.

Министерството на вътрешните работи на Литва смята за съвсем реална заплахата от авария в Беларуската атомна електроцентрала, разположена на 18 км от Островец, Гродненска област. В централата работи един енергоблок, а вторият трябва да заработи в близко бъдеще.

Правителството на Литва ще отпусне 91,5 милиона евро за пет години за подготовка за авария в Беларуската атомна електроцентрала.
Утвърден е и Планът за подготовка за евентуална радиационна или ядрена авария в БАЕЦ.

Източник: https://www.delfi.lt/ru/news/politics/koncepciya-grazhdanskoj-oborony-usilivaetsya-gotovnost-gosudarstva-i-zhitelej-litvy-k-krizisam-i-voennym-ugrozam.d?id=91211739

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари