ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководителите на Росатом, Ростехнадзор и МААЕ проведоха редовна среща в Истанбул

25.08.2022

На 24 август 2022 г. генералният директор на държавната корпорация „Росатом“ А.Е. Лихачов се срещна в Истанбул с генералния директор на МААЕ Р. Гроси.
На срещата присъства и ръководителят на Ростехнадзор А.В. Трембицки и постоянният представител на Руската федерация при международните организации във Виена М.И. Улянов.

 

 

От руска страна бяха поставени акценти върху приоритетните задачи за осигуряване на безопасността на ядрените съоръжения в Русия и Украйна в светлината на продължаващия обстрел на Запорожката АЕЦ от украински въоръжени групи и саботаж срещу Курската АЕЦ. В тази връзка руската страна подчерта, че безопасността на ядрените съоръжения, където и да се намират, винаги е била и остава абсолютен приоритет за Русия.

А.Е. Лихачов и Р. Гроси обсъдиха подробно целия кръг от въпроси, свързани с планираната мисия на МААЕ в Запорожката АЕЦ.
Беше потвърдено, че руската страна споделя намерението на генералния директор на МААЕ да проведе такава мисия в близко бъдеще, веднага щом военната ситуация на място позволи, и е готова да предостави всякакъв вид подкрепа, включително логистична подкрепа, в нейната организация.

Страните ще продължат взаимодействието по тези въпроси.

Източник: Росатом

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари