ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Подизпълнителите подписват договори с новия главен изпълнител за изграждането на АЕЦ „Аккую“.

09.08.2022

Работата на строителната площадка на АЕЦ „Аккую“ продължава както обикновено.

След като ръководството на проекта реши да реорганизира състава на участниците в строителните работи – по-специално да прекрати договора с Tıtan2 IC İçtaş İnşaat A.Ş. (T2IC), подизпълнителите участват активно в процеса на преподписване на договори с новия главен изпълнител за изграждане на енергоблоковете на АЕЦ Akkuyu – TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM).

Към 5 август 2022 г. по-голямата част от строително-монтажните фирми вече имат сключени договори с ТСМ за своя обем на работа. В най-скоро време се очаква преподписване на договорите с останалите подизпълнители.

Поради факта, че T2IC отказа да прекрати договора по споразумение на страните и демонстрира финансова несъстоятелност, Akkuyu Nuclear реши да плати заплатите за юли 2022 г. на служителите на T2IC от собствените си средства. Служителите, чиито заплати са определени в турски лири, са индексирани с 35 процента.

Всички работници, инженери и мениджъри, които преди са били наети от T2IC, се насърчават да се преместят при нов работодател, TSM. При преместване се запазват всички права, които служителят има съгласно трудовото законодателство на Република Турция: изплащат се определен брой заплати в зависимост от периода на заетост на предишното място на работа (компенсация за трудов стаж) , обезщетение за неотработен отпуск и обезщетение при уволнение без предизвестие.

Тези мерки са предназначени да осигурят непрекъснатост и качество на работата на строителната площадка, спазване на сроковете за изграждане на АЕЦ „Аккую“, запазване на правата на строителите по отношение на условията на труд и навременно изплащане на заплатите на служителите.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-231984

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари