ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


MHI отчита напредък на бизнес плана, включително ядрен

19.05.2022

Mitsubishi Heavy Industries. (MHI) обяви напредъка на своя Средносрочен бизнес план за 2021 г., който обхваща трите години от 2021 г. до 2023 г. Той включва раздел за декарбонизация на съществуващата инфраструктура и приноса на ядрената енергетика към декарбонизацията.

MHI каза, че подновения интерес към ядрената енергетика от гледна точка на декарбонизацията и енергийната сигурност е накарало няколко страни да обявят планове за нови енергоблокове.
В рамките на Япония последният стратегически енергиен план има за цел да увеличи процента на националното производство на електроенергия от АЕЦ до 20-22% към 2030 г.

Като лидер в технологичното пространство на ядрената енергетика, MHI Group ще преследва следните инициативи:

Продължаване на рестартирането и строителството на съществуващите електроцентрали;

Затваряне на ядрения горивен цикъл;

Проектиране на реактор с лека вода от следващо поколение с допълнителна безопасност.

Други инициативи, включително разработване на високотемпературен реактор с газово охлаждане за производство на водород и сътрудничество с американската стартираща компания TerraPower за разработване на бърз реактор.

MHI заяви, че приносът му към глобалните усилия за декарбонизация ще включва разнообразие от продукти и решения както в областта на доставката на енергия, така и в областта на използването и.

„В областта на енергийните доставки ние ще предоставим широка гама от решения, съобразени с нуждите на всяка страна и регион, включително преобразуване на гориво на съществуващата инфраструктура, ядрена енергетика и CCUS [улавяне, използване и съхранение на въглерод].
В областта на използването на енергията, ние ще предоставим иновативни решения за енергоспестяване, автоматизация и декарбонизация чрез интелигентно свързване на системи чрез нашата DX технологична платформа – ΣSynX.
MHI Group ще допринесе за реализирането на устойчиво общество чрез нашите инициативи за въглероден неутралитет, които балансират енергийната сигурност, икономическата ефективност и безопасността.

Източник: https://www.neimagazine.com/news/newsmhi-reports-progress-of-business-plan-including-nuclear-9706152

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари