ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF опроверга съобщението за пострадали по време на инцидента на френската АЕЦ

09.09.2012

Френската енергийна компания EDF опроверга предишната си информация за двама пострадали при инцидент в най-старата френска атомна електроцентрала „Фесенхайм“, се казва в комюнике на организацията.

По-рано френските СМИ, позовавайки се на прес-секретаря на EDF, пуснаха съобщение, че в резултат на инцидента са пострадали двама души, който са си изгорили ръцете.

Съгласно официалната информация на организацията, инцидентът е станал в 15 часа местно време, когато “при изливане на водороден прекис (концентрирана кислородна вода) е провокирано изхвърляне на значително количество дим, който е задействал извикването на спасителната служба на EDF и на противопожарни екипи”.

“Девет души, които са били на мястото на инцидента по време на произшествието, са били прегледани и не са открити никакви наранявания”, – се отбелязва в документа, озаглавен “На АЕЦ „Фесенхайм” не имало нито пожар, нито ранени”.

Компанията отбелязва, че “водородният прекис регулярно се използува в процеса на експлоатацията”.

От своя страна, Министерството на екологията и енергетиката на Франция съобщи, че инцидентът по никакъв начин не е свързан с ядрената безопасност. За това ведомството е уверило и Управлението по ядрена безопасност на Франция (ASN).

АЕЦ “Фесенхайм”, която е връстница на авариралата японска АЕЦ “Фукушима-1”, е построена през 1977 година. Президентът на Франция Франсоа Оланд по време на предизборната си кампания неколкократно заявяваше, че има намерение да закрие тази АЕЦ в рамките на плана за намаляване на зависимостта на страната от ядрената енергетика.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари