ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Втечненият газ заема повече от 60% от общия товарооборот по Северния морски път

07.02.2022

Вицепремиерът Александър Новак проведе среща за развитието на Северния морски път. Основната тема бяха перспективите за разширяване на инфраструктурата на СМП.

 

 

 

Почти всички федерални органи на изпълнителната власт, както и регионалните власти на арктическите територии, редица големи енергийни и логистични компании на страната, които имат свои собствени планове за разширяване в тази посока, участват в развитието на „Северния морски път“.
Това подчерта на срещата вицепремиерът.

За да се развие тази област на работа, бяха разработени и одобрени федералният проект „Северен морски път“ и планът за развитие на инфраструктурата на СМП до 2035 г. Освен това СМП беше включен в списъка с инициативи за социално-икономическо развитие до 2030 г.

„Арктика и нейните региони вече играят важна роля в икономиката на страната. Тук се добиват значителна част от енергийните ресурси, а много резерви тепърва ще бъдат проучени.
Втечненият газ вече заема повече от 60% от общия товарооборот на СМП, а оборотът по този най-кратък маршрут от Европа до Азия непрекъснато нараства, като се е увеличил повече от пет пъти през последните пет години и според резултатите от миналата година, по данни на дирекция на СМП, дори надхвърли целта и достигна 33,5 млн. тона.
Поради изграждането на нова пристанищна инфраструктура, включително за укрепване на енергийната сигурност на северните райони, появата на нови енергийни проекти за добив на газ, нефт и въглища, планираме товарооборотът на СМП да достигне 80 милиона тона до 2024 г. , а до 2030 г. – 150 милиона тона”, каза Александър Новак.

Източник: http://government.ru/news/44476/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари