ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Депутат от шведската опозиция отправи питане до правителството за доставките на руско гориво ТВС-Квадрат

07.02.2022

На 4 февруари 2022 г. депутатът от шведската опозиционна умерена коалиционна партия Хелена Сторкенфелд изпрати писмена молба до министъра на търговията и индустрията на Швеция Карл-Петер Торвалдсон във връзка със сътрудничеството между Vattenfall и TVEL.

Припомняме, че през 2016 г. беше сключен търговски договор за доставка на руско гориво ТВС-Квадрат за АЕЦ Ringhals на Vattenfall.

Депутатът Сторкенфелд моли министъра да отговори дали възнамерява да предприеме някакви действия, за да започне проверка на доставките на руско гориво за шведската атомна електроцентрала за съответствие с шведския закон за безопасност.

Отговорът на министъра на питането се очаква до 16 февруари 2022 г.

Трябва да се отбележи, че това не е първият опит на г-жа Storkenfeldt да повдигне темата за доставките на ТВС-Квадрат за Швеция.
С подобен въпрос тя се обърна към предишното правителство на страната през есента на 2021 г.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsz04/a0609.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари