ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Ростовската АЕЦ бе въведен в експлоатация гама-визор „ДЕЛТА-Т“

09.12.2021

Ростовската АЕЦ придоби иновативна разработка – съвместно производство на НПП «Доза» и френската компания Damavan Imaging – гама-визор «ДЕЛЬТА-Т».

Специалисти от АЕЦ Доза демонстрираха възможностите на новото устройство пред представителите на Ростовската АЕЦ, а също така проведоха редица експерименти.

 

 

Новата гама камера е компактно устройство за откриване, локализиране и визуализиране на източници на гама лъчение и определяне на техните параметри.
Предназначена е да осигурява безопасността на работещи и извеждани от експлоатация атомни електроцентрали, експериментални и изследователски реактори, критични и подкритични стендове, съоръжения за съхранение на отработено ядрено гориво и отпадъци.

 

 

Гама-визора „DELTA-T“ може значително да намали времето за търсене на източник, бързо да получи визуална картина на разпределението на източниците на радиация и техния радионуклиден състав.
Камерата, за разлика от конвенционалните дозиметри, може да бъде разположена далеч от източници на йонизиращо лъчение, което намалява дозовото натоварване на персонала.

Представителите на АЕЦ Ростов бяха доволни от работата на устройството. Те виждат висок потенциал в него и ще обмислят задачи, за решаването на които е възможно да се използва гама козирката DELTA-T възможно най-ефективно.

Подробности на: Доза

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари