ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Американската Holtec и южнокорейската Hyundai подписаха споразумение за глобално сътрудничество за разработване и изграждане на малки модулни реактори SMR-160

26.11.2021

Американската компания Holtec International сключи споразумение с южнокорейската компания Hyundai Engineering & Construction за доставка „до ключ“ на малък модулен реактор Holtec SMR-160 в световен мащаб.

 

 

Holtec обмисля поставянето на първия SMR-160 в АЕЦ Oyster Creek в Ню Джърси, където блокът с BWR в момента е в процес на извеждане от експлоатация.

Hyundai Engineering & Construction ще изпълни детайлно проектиране на баланса на централата и ще подготви пълна спецификация за изграждането на малка ядрена електроцентрала с реактор SMR-160, която Holtec разработва от 2010 г., съобщи Holtec на 22 ноември. Партньорството също така предоставя права за доставка на проекта на Hyundai, при определени условия.

„Това споразумение е глобално по обхват и е предназначено да отговори на предпочитанията на клиентите, да гарантира най-конкурентната цена на проекта и да е в съответствие със съществуващите ангажименти на Holtec и Kiewit на пазара в Северна Америка“, се казва в изявление на компанията.

 

 

Holtec заяви, че възнамерява да получи лиценз за строителство в САЩ през 2025 г. и „активно проучва възможността“ за поставяне на SMR-160 в атомната електроцентрала Oyster Creek, която придоби от Exelon през 2019 г., след като централата затвори предходната година, и на два други обекта в южната част на Съединените щати.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/11/24/119692

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари