ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Ровненската АЕЦ свика антитерористичния щаб

12.11.2021

На 10 ноември 2021 г. в 18:16 часа на официалния имейл адрес на АЕЦ „Ровно“ е получено съобщение за заплаха от ядрен терористичен акт (саботаж).
Беше събран антитерористичният щаб на централата.

Уведомени бяха териториалните органи на полицията и Службата за сигурност на Украйна, Държавно предприятие „НАЕК „Енергоатом“, ГИЯРУ, регионалният диспечерски център на НЕК „Укренерго“ – Западен регион.
Предприети са мерки за засилване на физическата защита на обекта, по-специално по отношение на идентифицирането на персонала по биометрични признаци.

За да проверят тази информация, съответните специални служби инспектираха основното оборудване на реакторните отделения на енергоблокове № 1-4, помещения и сгради на централата, периметъра на защитената зона и прилежащата територия, особено важни съоръжения на Повненската АЕЦ извън защитената зона.

В резултат на проверката не са открити забранени предмети (взривни устройства и др.), които могат да бъдат използвани за саботажни цели.

Ровненската АЕЦ работи в щатен режим. Няма нарушения на границите и условията за безопасна експлоатация.
Радиационното, противопожарното и екологичното състояние на АЕЦ „Ровно“ и прилежащата територия не се е променило и е в рамките на действащите норми.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-220861

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари