ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководителят на МААЕ е уверен, че Иран не обогатява тайно уран

23.10.2021

Рафаел Гроси каза, че няма информация, че иранците „правят това“

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси е напълно уверен, че Иран не работи тайно от световната общност по обогатяването на уран. Ръководителят на МААЕ потвърди това в четвъртък на семинар, организиран от Центъра Хенри Стимсън във Вашингтон.

 

 

Гроси беше помолен да изясни дали е убеден, че Иран не обогатява тайно уран.
„Нямам информация, че те [иранците] правят това“, отговори ръководителят на МААЕ.
В същото време той уточни: „Сигурен съм, че разглеждаме всички места, в които те [иранците] обогатяват [уран по явен начин] „.

Аржентинският дипломат беше попитан и каква е степента на неговата увереност в достоверността на информацията на поверената му организация за Иран. „Много е висока“, каза ръководителят на МААЕ. „Имам много висока степен на доверие в способността на моята система за инспекция да разбере какво се случва [в Иран]. Ако ни бъде позволено да го направим“, добави Гроси.

Източник: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12733097

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари