ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белоярска АЕЦ – Международните експерти са идентифицирали пет силни страни

16.10.2021

Силните страни, идентифицирани от международните експерти в Белоярската АЕЦ, се отнасят до областите: експлоатация, техническо обслужване и ремонт, инженерно-техническо осигуряване и противопожарна защита.

 

 

Екипът на WANO за партньорска проверка, работещ в Белоярската АЕЦ от 1 до 15 октомври 2021 г., идентифицира пет силни страни в производствените направления, които биха могли да бъдат от полза за други АЕЦ, определи области за подобрение и направи предложения за по-нататъшно усъвършенстване.

Постиженията на Белоярската АЕЦ в областта на културата на безопасност бяха отбелязани отделно: експертите обърнаха внимание на работната среда на взаимно уважение и отговорно отношение на ръководството към проблемите на безопасността, които са се наложили в трудовия колектив.

Те също харесаха състоянието на оборудването и помещенията, качеството на информиране на служителите за културата на безопасност и факта, че персоналът на АЕЦ Белоярск се гордее с постиженията на своето предприятие и се интересува от резултатите от работата му.

Сергей Шишкин, ръководител на екипа от експерти, представител на Московския център на WANO, отбеляза: „Подобряването на производствените дейности е пътуване без спиране. Спираш се, значи изоставаш. Да бъдеш проактивен – означава да дейстава изпреварващо. Нашата партньорска проверка положи следващата тухла в по -нататъшното усъвършенстване на работата на Белоярската АЕЦ”.

„Партньорската проверка е най -добрият инструмент от всички проверки на АЕЦ.
Защото другите проверки се извършват съгласно регулаторни документи, а само тази – според най -добрите световни практики.
Сравнението с най -добрите световни практики е много полезно: дава стимул за по-нататъшно подобряване на експлоатацията на атомната електроцентрала “, подчерта Иван Сидоров, директор на Белоярската АЕЦ.

Екип от експерти на WANO връчи на Иван Иванович възпоменателен знак от миналата партньорска проверка.

Източник: https://www.rosenergoatom.ru/stations_projects/sayt-beloyarskoy-aes/press-tsentr/novosti/39569/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари