ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Колската АЕЦ започва международна партньорска проверка на WANO

15.10.2021

На 14 октомври 2021 г. Колската АЕЦ посрещна международна партньорска проверка на Московския център на WANO, състояща се от 21 души от Унгария, Белгия, Армения, Иран, Беларус и Русия.
Експерти пристигнаха в атомната електроцентрала, за да сравнят постигнатите от нея резултати в различни области на производствената дейност с най -добрите световни практики.

WANO е Световната асоциация на операторите на атомни електроцентрали. Днес всички атомни електроцентрали в света членуват в нея.

Програмата за партньорска проверка, която се провежда на всеки 4 години, е предназначена да помогне на всички специалисти в атомните електроцентрали да постигнат най-високите нива на експлоатационна безопасност, като им осигури достъп до световна съкровищница от опит.

Главният инженер на АЕЦ „Кола“ Владимир Матвеев отбеляза: „Партньорската проверка ще окаже подкрепа на Колската АЕЦ в постигането на високи показатели на експлоатацията, намирането на най -добрите пътища за по -нататъшно производствено развитие, повишаване на безопасността и надеждността“.

От 15 до 29 октомври международните експерти ще определят силните страни на Колската АЕЦ, което ще позволи споделянето на опит с представители на други атомни електроцентрали, както и ще се идентифицират областите, изискващи усъвършенстване.

В рамките на две седмици международните експерти, заедно със специалисти от АЕЦ „Кола”, ще проведат наблюдения в 11 области: организационна структура и административно управление на производството, експлоатация, модернизация и ремонт, инженерно -техническа поддръжка, експлоатационен опит, радиационна защита, химическа технология, както и обучение и квалификация на персонала, аварийна готовност и пожарна безопасност.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-219869

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари