ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Известни са предварителните причини за енергийната криза в Тексас, жертви на която станаха повече от 150 души

30.09.2021

Публикувани са предварителните резултати от разследването на причините за прекъсването на електрозахранването в Тексас през февруари 2021 г.
Тогава изключително студеното време и валежите предизвикаха прекъсвания на електрозахранването, което доведе до човешки жертви, загинаха повече от 150 души.

 

Горива за енергоблоковете в Тексас. Най-често са спирали блоковете на природен газ.

Разследването е проведено от Федералната комисия за енергийно регулиране на САЩ и Северноамериканската корпорация за надеждност на електроенергията, с участието на регионалните регулатори.

Експертите разбраха причините за инцидента още през февруари. Сред тях е неготовността на държавна енергийна инфраструктура за работа при ниски температури.
Оборудването замръзна, доставките на природен газ на практика спряха, а газовите електроцентрали, които са гръбнакът на електропроизводството в Тексас, спряха.
Изолираната електрическа мрежа на шата не можа да получи помощ от други щати.

Екстремни студени температури са измерени в Тексас, Оклахома, Арканзас, Луизиана и Мисисипи.
В Тексас обаче бяха отбелязани сериозни прекъсвания на електрозахранването поради изолираността на електроенергийната система на щата.

Докладът посочва, че генериращите установки излизат от строя поради две основни причини: замръзване на компонентите на генератора и проблеми с горивото.
„Причините, посочени в предварителния доклад, засягат енергоблокове, работещи с всички видове горива.
От 1045 повредени енергийни блока, 57% се захранват с природен газ. Основната причина за провала им (458 случая) е прекъсването на доставките на гориво.
В 86 случая е регистрирано замръзване на оборудването, което води до повреда на газовите електроцентрали.

Докладът посочва, че генериращите установки се провалят поради две основни причини: замръзване на компонентите на генератора и проблеми с горивото. „Причините, посочени в предварителния доклад, засегнаха силовите агрегати, работещи с всички видове горива. От 1045 повредени енергийни блока, 57% се захранват с природен газ. Основната причина за провала им (458 случая) е прекъсването на доставките на гориво. В 86 случая е регистрирано замръзване на оборудването, което води до повреда на газовите електроцентрали.

Още подробности и препоръки на: https://elektrovesti.net/77435_izvestny-predvaritelnye-prichiny-energeticheskogo-krizisa-v-tekhase-zhertvami-kotorogo-stali-bolee-150-chelovek?preview=1

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари