ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Смоленската АЕЦ стартира пълномащабна проектноинформирана партньорска проверка на WANO

16.09.2021

На Смоленската АЕЦ стартира пълномащабна проектноинформирана партньорска проверка на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO).
Международният екип включва 17 опитни експерти от Иран, Беларус, Армения, България и Русия, общият им опит в ядрената индустрия е 430 години.

 

„Основната цел на партньорската проверка е да се подобри безопасността и надеждността на Смоленската АЕЦ, като се сравнява нивото на нейната експлоатация с високите стандарти за качество, съществуващи в света“, каза ръководителят на екипа Анатолий Зинченко.
„Планираме да идентифицираме области за подобрение, върху които екипът ще трябва да работи, за да помогне за постигането на тази цел. Ще бъдат идентифицирани и силните страни, което е важно за самата атомна електроцентрала и за други атомни електроцентрали, с които ще споделим резултатите. „

До 24 септември експертите ще оценят състоянието на безопасността в Смоленската АЕЦ в 19 направления.
Екипът от експерти ще анализира техническата и експлоатационната документация, ще проведе интервюта със служители, ще наблюдава производствените и технологичните процеси, както и работата на персонала на БЩУ и на пълномащабния симулатор съгласно международната методология „Наблюдение на работата на екипа“ – «Crew Performance Observation» (CPO).
Смоленската АЕЦ ще стане пионер в СРО сред атомните електроцентрали с реактори RBMK.

„Смоленската АЕЦ многократно е била домакин на партньорски проверки на WANO.
Това е наистина ефективен инструмент, който помага да се определят насоките за подобряване и повишаване на безопасността и надеждността на атомната електроцентрала, – каза директорът на АЕЦ Смоленск Павел Лубенски. – За по -нататъшното развитие на нашата дейност обективната оценка на независими международни експерти, техния опит и натрупаната база от знания е много важна за нас. Нашият екип е отворен за сътрудничество и изграждане на професионални и доверчиви отношения.

Източник: Смоленская АЭС

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари